Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z bezową skorupką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 10 dag
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 4 dag
białko 4
orzechy 8 dag
mak 8 dag
mleko 1/4 l
miód 1/2 szkl
migdały 5 dag
cukier 6 dag
płatki migdałowe 3 dag
białko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z bezową skorupką

mak zalac wrzacym mlekiem, odstawic na 2 godzi. odcedzic i przepuscic przez maszynke. Zoltka utrzec z cukrami, dodac make, mak zmielone orzechy i ubite 4 bialka. Wymieszac i wlac na pergamin. Piec 20 min w tem. 175 C
Przelozyc ciasto na scierke zwinac w rulon. Miod wymieszac z migladalmi. podgrzac. Rolade rozwinac posmarowac mase i zwinac. Bialka ubic z cukrem posmarowac wierzch rolacy., posypac migdalami. Piec ponownie az pina sie zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 27.03.2011 10:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak