Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaki szpinakowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 0,5 kg
masło
sól
ciasto francuskie 1 szt
żółtko jajek 1 szt
pieprz
ser żółty 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaki szpinakowe

szpinak sparzamy lekko i smażymy pokrojony drobno na maśle pod koniec dodajemy start ser i mieszamy doprawiając do smaku. Gdy masa lekko przestygnie nakładamy na kraj ciasta i robimy roladę kraj smarujemy rozkłóconym żółtkiem by sie skleiły następnie kroimy na plasterki wierzch każdego smarujemy żółtkiem i pieczemy na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 04.12.2011 00:27
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak