Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z mielonego mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
cebula 1 szt
jajko 1 szt
ziemniaki gotowane 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
tłuszcz do formy
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z mielonego mięsa

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do miski włożyć mięso, dodać bardzo drobno posiekaną cebulę, odciśniętą bułkę, przeciśnięte przez praskę ugotowane ziemniaki,jajko, przyprawę kucharek, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować klops, obtoczyć w bułce tartej, włożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika. Piec około 30- 40 minut. Podawać z ziemniakami, sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.01.2014 08:07
fajny przepis
Katarzyna59 10.12.2013 16:58
bardzo smaczny
IlonaAlbertos 13.04.2013 21:46
Zapowiada się smakowicie.
jeta72 31.07.2012 21:17
pyszny
RenataZ-et 20.11.2011 21:16
świetny
pigila
pigila 07.04.2011 17:06
super
halinka1011 27.03.2011 10:50
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak