Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz rumowy do nasączania ciast biszkoptowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 250 ml
rum 4 łyżki
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
aromat rumowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz rumowy do nasączania ciast biszkoptowych

Wodę z cukrem zagotować, zdjąć z ognia ostudzić. Wsypać cukier waniliowy, dodać aromat rumowy i rum, dokładnie wymieszać. Nasączać blaty biszkoptowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.02.2013 20:14
przydatny przepis
IlonaAlbertos 11.11.2012 17:10
Do ciasta obowiązkowo.
Łukasz15 12.04.2012 09:11
fajny
Motorek 02.01.2012 14:25
extra
Ania67 30.03.2011 10:18
Z pewnością wykorzystam przepis
halinka1011 27.03.2011 10:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak