Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana czosnkowo - serowa bagietka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
masło 1
bagietka 2
ser żółty 40 dkg
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana czosnkowo - serowa bagietka

Ząbki czosnku (ja daję 3 ale można wg uznania) dodać do miękkiego masła i dokładnie wymieszać. Dodać zioła prowansalskie, sól i ser starty na grubej tarce. Dokładnie wymieszać.
Bagietkę pokroić w średniej grubości kromeczki i posmarować obficie z jednej strony. Grillować do momentu rozpuszczenia sera pilnując by się nie przypaliły.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.06.2010 08:01
rewelacja
Iwusia 07.06.2010 21:46
Często jadam podobne ale dodaję jeszcze boczuś :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak