Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarkami i szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
szynka wiejska 25 dag
ogórki kiszone 3 szt
jabłka 2 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarkami i szynką

Pieczarki umyć i obgotować przez 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Szynkę pokroić w paseczki. Ogórki, jabłka, jajka i pieczarki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku, wymieszać. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.03.2013 17:23
Lubię takie połączenia.
olkaaa 16.02.2013 10:35
chętnie spróbuję
Seba 08.10.2012 08:40
bardzo smaczna
Rybciia 12.08.2012 18:13
smaczna :-)
Dorota59 27.03.2011 11:13
robię podobną-uwielbiam ją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak