Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA NA PROSZKU

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny - -
mąka ziemniaczana 5 dag.
masło 10 dag.
Mąka do formy - -
jajko 5 sztuk
cukier puder 12 dag.
skórka z cytryny - -
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kefir 4 łyżki
mąka pszenna 20 dag.
proszek spulchniający 1/2 opakowania
olejek migdałowy 1 sztuka
cukier puder - -

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA NA PROSZKU

Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier, cukier waniliowy, startą skórkę z cytryny, sok z cytryny, olejek migdałowy, kefir. Wszystko dokładnie utrzeć. Dodać sztywną pianę z białek, proszek, mąkę pszenną, ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać. Przelać masę do formy do babki. Piec ok. 40 min. Posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 29.07.2011 21:46
fajny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak