Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
mąka 150 g
olej 50 g
ser żółty 150 g
mleko 300 g
ocet
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z parmezanem

Dorsza oczyścić,wyfiletować,natrzeć solą,skropić octem i odstawić na 30 min,blaszkę posmarować tłuszczem,ułożyć rybę,posypać obficie tartym serem,polać stopionym masłem i wstawić do piekarnika,mleko rozbić z mąką i gdy ryba się zarumieni,zalać po wierzchu rozbitą masą i wstawić do piekarnika,a gdy się zarumieni masa,wyjąć i polać masłem,lekko ostudzić i delikatnie przełożyć na półmisek,przybrać plastrami cytryny ,czerwoną papryką i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak