Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

awokado faszerowane serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
sok z cytryny
ser pleśniowy 100 gram
twaróg 100 gram
sól
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: awokado faszerowane serem

Awokado przekroić na pół, usunąć pestki i wydrążyć, tak, aby pod skórką pozostał 1 cm miąższu. Wydrążony miąższ włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, rozgnieść widelcem i utrzeć na gładką masę z serem pleśniowym, twarogiem, solą i pieprzem.
Masą napełnić połówki awokado i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak