Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur \'\'krymski\'\'

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

amur 1 kg
masło 100 g
mąka ziemniaczana 50 g
olej 150 g
cebula 50 g
koncentrat pomidorowy 150 g
cytryna 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
cukier
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Amur \'\'krymski\'\'

Ryby wypatroszyć,opłukać,nasolić,cebulę pokroić w półplasterki i podsmażyć na biało z masłem,dodać koncentrat pomidorowy,wymieszać,dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w wodzie,dodać pieprz,sól,cukier do smaku,rybę ułożyć w żaroodpornym naczyniu,polać olejem,wstawić do silnie rozgrzanego piekarnika i zapiec około 10 min,po wyjęciu z piekarnika zalać gorącym sosem i zapiec jeszcze przez 15 min,następnie wyjąć ostudzić i delikatnie pokroić,udekorować cytryną i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak