Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz zapiekany z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
marchewka 50 g
seler 50 g
pietruszka 50 g
cebula 50 g
pomidory 150 g
margaryna 80 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
ser żółty 30 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz zapiekany z warzywami

Rybę oczyścić,opłukać,wyfiletować,warzywa,opłukąc,pokroić w plastry,włożyć do rondelka,wlać 5 łyżek wody i 20 g margaryny,osolić i udusić na półmiękko,filety z ryb osolić,dodać pieprz i ułożyć w żaroodpornym naczyniu,skropić stopioną margaryną,rybę pokryć jarzynami,na wierzchu ułożyć opłukane,pokrojone w plastry pomidory,całośc posypać utartym serem i wstawić do piekarnika,piec około 25 min,podlać wodą,polać stopioną margaryną ze zrumienioną tartą bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak