Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta drożdżowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

drożdże 25 gram
masło 20 gram
cebula biała 1 szt.
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
mleko
płatki zbożowe 30 gram
posiekane świeże zioła 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasta drożdżowa

Stopić masło. Podsmażyć posiekaną cebulę, wymieszać z płatkami zbożowymi, wlać śmietanę, mleko i kilka łyżek wody, ugotować gęstą papkę.
Dodać rozkruszone drożdże i sól. Zdjąć z kuchenki i wymieszać z ziołami.
Pastę podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.05.2012 09:54
nigdy nie jadłam takiej pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak