Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 300 gram
sól
żółty ser 100 gram
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z selera

Seler ugotować w całości, ostudzić, obrać i pokroić w plastry grubości 1/2 cm. Lekko osolić i oprószyć imbirem.
Pomiędzy dwa plastry selera wkładać odpowiednio przycięty plasterek sera. Obtoczyć seler najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 26.03.2011 19:49
Nie próbowałam jeszcze takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak