Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z szynką i żółtym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 50 dag
szynka gotowana 5 plastry
ser żółty 5 plastry
musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka marynowana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z szynką i żółtym serem

Mięso pokroić na 5 plastrów, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa położyć plasterek szynki i sera. Z jednej strony ułożyć paprykę pokrojoną w paski, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do rondla, skropić oliwą i podlać odrobiną wody, poddusić około 15 minut aby doszły. podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 27.11.2012 15:28
Apetyczne roladki, też czasami takie robię.
Motorek 19.06.2012 00:11
koniecznie muszę zrobić na obiad
Wafelek2601 07.01.2012 09:29
uwielbiam takie roladki
Seba 07.12.2011 13:16
smaczne
Monika193
Monika193 04.05.2011 22:33
świetne
eli82 27.03.2011 15:16
apetycznie wygląda
aguus 27.03.2011 09:11
super roladki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak