Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś zapiekana z pesto i pomidorkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 piersi
mozarella
kisciowe pomidorki
suszone pomidory
cytryna
sól
Pieprz biały mielony Prymat
tymianek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś zapiekana z pesto i pomidorkami

Etapy przygotowania
W piersiach zrobiłam kieszonki do kazdej włozyłam po plastrze mozzarelii i łyzce pesto.
obsypałam sola i pieprzem. Forme polałam oliwa z oliwek, ulozyłam piersi, osmarowałam kazda pesto, posypałam natka, tymiankiem skropiłam sokiem z cytryny, obłozyłam pomidorkami kisciowymi oraz kilkoma suszonymi, cwiarkami cytryny i jeszcze raz polałam oliwa z oliwek. I do piekarnika na 190 st. na 40 minut. Na 10 minut przed końcem zmieniłam na gorna grzałke zeby sie przyrumienilo i wszystko przykryłam plasterkami mozzarelli ktora sie pieknie stopila. Obiad był gotowy rodzinka zdziwiona. Podałam z pieczonymi ziemniaki oraz sałatka. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak