Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1/2 kg
sól 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 150 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat
fruktoza

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki duszone w śmietanie

Buraki ugotować z łyżką soli tak, aby były lekko twardawe. Ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Wlać do garnka, dodać starte buraki, wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 15 minut (do momentu, aż buraki będą dostatecznie miękkie). Dodać ocet i fruktozę. Wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak