Sałatka wielowarzywna

Sałatka wielowarzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • zielone pomidory

    1 kg
  • czerwone pomidory

    1 kg
  • marchew

    1 kg
  • jabłka

    1 kg
  • ogórki

    1 kg
  • cebula

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić, nasolić, zielone pomidory pokroić i też nasolić, ogórki tak samo. Cebulę pokroić, jabłka i marchew zetrzeć na tarce. Kapustę, pomidory, ogórki - wycisnąć i połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku, zalać zalewą, nalożyć do słoików i zagotować.
Zalewa:
3 szkl. wody, 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru - wszystko zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

25.10.2010 08:42
supoer przepis na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat