Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sielawa po mazursku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sielawa 1 kg
mąka 100 g
olej 200 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sielawa po mazursku

Rybę oczyścić,odgłowić,wyporcjować,opłukać i osolić,dodać pieprz,jajko dobrze rozbić i osolić,rybę obtoczyć w mące ,następnie w jajku i tartej bułce,uformować i smażyć na gorącym oleju,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak