Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraz z wołowiny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1 kg
boczek wędzony 15 dkg
ogórki kiszone 15 dkg
cebula 15 dkg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
olej 3 łyżki
grzyby suszone 6 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zraz z wołowiny

Wołowinę myjemy i kroimy w plastry o grubości 1 cm,rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem.Boczek i obraną cebulę kroimy w kostkę dodajemy wcześniej namoczone grzybki,kroimy je i smażymy na małym ogniu pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy.Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części.Na rozbite plastry mięsa nakładamy farsz i kawałek ogorka i zawijamy,można zawinąć nitką.Smażymy na głębokim tłuszczu z każdej strony,pod koniec smażenia solimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.06.2012 06:58
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak