Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
mięso gotowane 40 dag
cebula 1 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem

Ugotowane mięso zemleć w maszynce. Drobno posiekaną cebulę zrumienić na smalcu, dodać przemielone mięso i razem chwilę podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto pozostawić na kilka godzin w temp pokojowej. Następnie rozwałkować na grubość ½ cm, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć łyżkę farszu krótsze boki zawijać do środka, dłuższe zwijać jak roladę. Ułożyć na posmarowanej tłuszczem brytfannie, piec około 30 minut w temp 190 stopni. podawać do czystych zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.09.2013 20:26
apetyczne paszteciki
IlonaAlbertos 23.11.2012 00:22
Uwielbiam takie smaczności. Paszteciki i barszczyk- pychota.
bernadetta2 25.04.2012 15:54
super
Iwusia 10.04.2012 22:29
lubię takie
Adamorek 14.02.2012 14:49
do barszczyku?
Ada-Gaba 01.02.2012 13:38
uwielbiam takie
ankaryba 04.08.2011 20:30
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak