Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki z ostroboka w rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 1 kg
marchewka 50 g
seler 50 g
por 50 g
jajko 1 szt
kasza manna 40 g
margaryna 20 g
cebula 50 g
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki z ostroboka w rosole

Rybę oczyścić,wyfiletować,opłukać,zdjąć skórę,cebulę obrać,pokroić na kawałki i lekko podsmażyć na margarynie,rybę wraz z cebulą zemleć,dodać jajko ,kaszę mannę,sól,pieprz,dobrze wyrobić masę,z masy uformować małe ,okrągłe kuleczki,z kości grzbietowych oraz z obranych warzyw sporządzić rosół z dodatkiem kostki rosołu,gdy rosół będzie gotowy,wyjąć warzywa i kości z ryby ,jeszcze raz zagotować,wrzucając do rosołu wyporcjowane kuleczki z ryby,gotować powoli około 10 min,podawać z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak