Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kartacze

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
ziemniaki surowe 1 kg
cebula 1 szt.
olej do smażenia
mięso mielone 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kartacze

Ziemniaki gotowane,mielone,i surowe starte,wymieszaj i ostudź,cebulę posiekaj i zeszklij na oleju,wymieszaj z mięsem i podsmaż dodaj koncentrat.Z ciasta ziemniaczanego ulep grube spore placki nakładaj po łyżce farszu i zlepiaj,formując owalne kluski,gotuj 30 min w osolonym wrzątku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.03.2011 18:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak