Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z pomarańczami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g
galaretka pomarańczowa 1 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
pomarańcza 1 szt.
cukier puder 1 łyżka
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z pomarańczami

Formę do ciast na zimno wysmarować olejem za pomocą pędzelka . Galaretkę i 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 500 ml wrzącej wody, 1/4 wylać na spód formy, włożyć połówki pomarańczy, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe cząstki pomarańczy pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 27.03.2011 08:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak