Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka w mortadeli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mortadela 4 plastry
olej 4 łyżki
margaryna do smaku
szczypior 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajka w mortadeli

Na rozgrzany olej usmaż każdy plaster mortadeli,pod wpływem temperatury powinny się wygiąć tworząc miseczki,zdejmij z patelni,każdą z miseczek ostrożnie wbij jajko,ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym margaryną,zapiekaj w temperaturze 180 aż białko się zetnie,a żółtko pozostanie płynne,posyp posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 26.03.2011 18:16
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak