Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa rumowa z kaszy manny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szkl
mleko 2 szkl
masło 20 dag
cukier puder 1/2 szkl
aromat rumowy 1 łyżeczka
rum 4 łyżki
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa rumowa z kaszy manny

Mleko zagotować, energicznie mieszając wsypać kaszę mannę i gotować około 15 minut, zdjąć z ognia, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać zimną kaszkę. Pod koniec dodać aromat i rum, utrzeć na puszystą masę. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Przekładać ciasta i torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.06.2013 17:25
Fajny pomysł na masę.
mirosława4 02.01.2012 16:02
ciekawy pomysł:)
Wacław 22.12.2011 15:01
fajny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak