Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w płatkach kukurydzianych

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
Przyprawa do ryb z nutą cytryny Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat
dorsz 1 kg
płatki kukurydziane 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
jajko 2 szt. (do panierowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w płatkach kukurydzianych

Filet pokroiłam w dzwonka, posypałam przyprawami, solą,piperzem, przyprawą, kropiłam sokiem z jednej cytryny. Ryby przelażakowały noc w lodowce (ale wystarczy ok 2 h).

Do misek przygotowalam składniki do panierowania: mąkę, roztrzepane jaja z solą pieprzem i 1 łyzka wody mineralnej gazowanej oraz miskę z tartą bułką wymieszana z rozdrobnionymi płatkami. Na patelni rozgrzałam olej, ryby panierowałam maka, jajko, mieszanina bulki i płatki i na goracy tłuszcz, do pieknego zrumienienie.

Rybka pierwsza klasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 03.06.2012 23:30
pomysłowe danie
Mala 09.04.2011 22:49
coś pysznego
eli_555 22.02.2011 23:46
pychotka
ZEWA 17.01.2011 16:17
od jakiegoś czasu płatki kukurydziane królują
wedith1 01.10.2010 08:27
Złocisty, chrupiący......pycha!
Ewa104 18.09.2010 09:51
Zjadłabym chętnie tą rybkę!
banditka 07.09.2010 13:05
robie podobnie mintaja ;) polecam
Jolanta40 09.08.2010 22:04
faktycznie, pierwsza klasa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak