Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepki nadziewane mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepki 10 szt
mięso gotowane mielone 1/2 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
słonina wędzona 10 dag
bulion 1 szt
ryż ugotowany 1 szkl
ser żółty 10 (tarty)
kapusta 30 gotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepki nadziewane mięsem

Kalarepkę umyć, obrać i obgotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Następnie wydrążyć miąższ. Na patelni stopić drobno pokrojoną słoninę, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać zmielone mięso, poszatkowaną kapustę, ugotowany ryż, wymieszać, przyprawić do smaku. Przygotowane kalarepki napełnić farszem, posypać żółtym serem. Włożyć do piekarnika, podlać 1 szkl wody z rozpuszczoną bulionetką i dusić około 20 minut. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.08.2012 22:49
Będę musiała kiedyś zrobić.
Monika193
Monika193 18.10.2011 17:35
smaczne
ewa84 29.04.2011 19:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak