Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowy z borówkami
Piec ok 60-70 minut w temp 175 stopni C. Posmarować gotowe ciasto podgrzaną konfiturą, dobrze ostudzić.
mąka | 30 dag |
masło lub margaryna | 18 dag |
cukier | 18 dag |
jajko | 3 sztuki |
cytryna | 1 sztuka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
borówki | 4 łyżki |
konfitura morelowa | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
tłuszcz do formy | |
Mąka do formy | |
jabłko kwaśne | kilka szt. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: