Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra z polewą kakaową i migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
cukier 1 szkl.
jajko 4 szt.
woda gazowana 1 szkl.
proszek do pieczenia 15 g
sok malinowy 1 łyżka
olej 1/3 szkl.
kakao 3 łyżki
polewa kakaowa 1 op.
migdały płatki 3 łyżki
olejek migdałowy 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: zebra z polewą kakaową i migdałami

Ubić pianę z białek, gdy będzie sztywna, dodać cukier i żółtka. Następnie wsypać makę, proszek do pieczenia, olej, wodę mineralną wymieszana z łyżką soku malinowego, olejek i wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej wsypać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki. Do blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką wlewać na przemian białe i ciemne ciasto. Upiec w dobrze nagrzanym piekarniku około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 12.03.2012 08:38
uwielbiam
aguus 27.03.2011 09:12
pysznie wygląda
bejciu24 27.03.2011 08:20
mniam
bejciu24 27.03.2011 08:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak