Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha z galaretkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 350 g
śmietana 0,5 szkl
wanilia 1 laska
cukier 0,5 szkl
żółtko jajek 3 szt
galaretki kolorowe 3 szt
daktyle kilka
rodzynki garść
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha z galaretkami

Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i miąsz z laski wanilii, postawić na ogniu i ogrzewać aż do zgęstnienia, nie gotować. Rozpuścić żelatynę w odrobinie wody. Ser zmiksować z masłem dodać krem waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Dodać trochę pokrojonej w kosteczkę galaretki, kilka pokrojonych daktyli i garść rodzynek, wymieszać i przelać masę w wyłożone gazą pojemniczki.

Po kilku godzinach wyjąć z pojemniczków, zdjąć gazę i udekorować galaretką i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 25.03.2016 13:07
smaczne :)
Koper 06.12.2011 22:52
bardzo, bardzo, bardzo apetycznie się prezentuje :)
Agnieszka_B 27.03.2011 11:18
Wygląda znakomicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak