Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cukier 6 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
woda 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z jabłek

Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do garnka, dodajemy odrobinę wody i gotujemy na małym ogniu, do momentu, aż jabłka się rozgotują. Następnie wystudzony mus jabłkowy łączymy z cukrem, mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy, dodajemy do musu jabłkowego. Następnie tak przygotowaną galaretkę rozkładamy do pucharków, schładzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.01.2012 20:55
pycha
joanna77 03.07.2011 18:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak