Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
margaryna 1
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
jajko 8
cukier 2 szklanki
śliwki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ze śliwkami

ciasto robimy ja biszkopt - najpierw ubijamy na sztywno białka, dodajemy cukier, a następnie żóltka, na sam koniec dodajemy mąke i proszek do pieczenia. dobrze wymieszane ciasto rozlewamy do dwoch wąskich blaszek. Sliwki przekrawamy na połowki i wyjmujemy pestki - ukladamy scisle na wierzch ciasta. Pieczemy ok 40 minut w tempo 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 11.09.2013 14:36
muszę spróbować
IrenaM 10.02.2012 23:22
pyszne...
maryśka 09.09.2011 08:42
pyszności
jolaxa 02.07.2011 10:16
swietna!
jolaxa 02.07.2011 10:16
swietna!
Ania67 01.07.2011 11:29
świetna
MAR3STA 19.04.2011 23:39
smaczna!
Mysiunia 28.03.2011 20:50
pyszna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak