Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielowarzywna pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 25 dag
makaron nitki 20 dag
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt.
cebula 1/2 szt.
por 1/2 szt.
seler 1/2 szt.
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielowarzywna pomidorowa

kurczaka umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Mięso oddziel od kości, pokrój. Marchewki, pietruszkę, cebulę, por i seler oczyść, pokrój na kawałki. Włóż do rondla, zalej półtora litra wody. Ugotuj do miękkości. Dodaj mięso i koncentrat pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Mąkę rozrób ze śmietaną i 2 łyżkami zupy, wlej do rondla z zupą, zagęść. Przypraw. Makaron ugotuj wg instrukcji. Wsyp do zupy, posyp natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 09.02.2014 08:43
pyszna zupka
gacopierz23 19.06.2012 16:41
treściwa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak