Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka paprykowa z parówkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 30 dkg
pieczarki 30 dkg
tłuszcz do smażenia
majonez tradycyjny 20 dkg
śmietana 6 łyżek
natka pietruszki
sok z cytryny
sól do smaku
papryka 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka paprykowa z parówkami

Paprykę myjemy oczyszczamy z gniazd nasiennych i podpiekamy w piekarniku w całości w gorącym piekarniku,następnie obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.Parówki obieramy z osłonek kroimy w talarki i podsmażamy na patelni.Pieczarki oczyszczamy,płuczemy i kroimy w paseczki także je podsmażamy i studzimy.Mieszamy pieczarki z papryką,parówkami oraz posiekaną natką pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny,następnie dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.Całość przekładamy do miski i polewamy z wierzchu śmietana i posypujemy niewielką ilością natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.06.2011 09:09
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak