Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żur na kapuśnicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z kiszonej kapusty 1szkl
kapusta kiszona 2łyżki
boczek wędzony 10dag
ziemniaki 1kg
mąka 2łyżki
woda 1 1|2l
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żur na kapuśnicy

Ziemniaki umyc ,obrac i ugotować .Odcedzić i podzielic na ćwiartki.Boczek wedzony pokroic w kostkę wielkości ok 1cm i usmażyć 1 1\\2lwody zagotować z kiszoną kapusta rozdrobnioną w małe kawałki ,po czym gotować do miękkości kapusty .Pod koniec gotowania dodać pokrojone ziemniaki ,sok z kapusty i zdjac z ognia.Przyprawić do smaku solą i okrasić usmażonym boczkiem wraz z wytopionym tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak