Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantny ryż z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 paczka
kiełki soi
Kukurydza z Puszki
marchew 1 szt
fasolka szparagowa 10 dkg
papryka czerwona 1 szt
chilli
papryka mielona
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pikantny ryż z warzywami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie,gdy będzie półmiękki odcedzamy i płuczemy wrzącą wodą.Warzywa myjemy marchewkę paprykę i fasolkę szparagową kroimy na kawałki,dodajemy kiełki soi kukurydzę i zielony groszek,doprawiamy solą pieprzem,chilli i mieloną papryką i wszystko dokładnie mieszamy.Smażymy na bardzo gorącym tłuszczu przez 15 min.Do usmażonych warzyw dodajemy ryż i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 10.02.2012 10:08
super
Daria14 26.03.2011 16:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak