Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona wątróbka z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 0,5 kg
cebula 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wątróbka z cebulką

Wątrobę płuczemy w letniej wodzie.Kroimy w cienkie,nie duże plastry.Cebulę obieramy i siekamy w pół plasterki.Na pateli na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy watróbkę,dodajemy cebulę i przykrywamy pokrywką.Dusimy na niewielkim ogniu.Gdy wątroba zmięknie,doprawiamy solą,pieprzem i czerwona papryką.Dokładnie mieszamy i podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 01.04.2011 22:27
Super
cukiereczek 29.03.2011 10:02
Lubię wątróbkę
Katarzyna/kate1980 27.03.2011 21:24
uwielbiam taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak