Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 250 g
pieczarki 1 kg
ząbek czosnku 2 szt
oliwa 4 łyżki
śmietana 30% 1/2 szkl
ser żółty 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy. Pieczarki oczyszczamy, a następnie kroimy w plasterki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę.
Następnie w woku rozgrzewamy oliwę z oliwek, wkładamy pieczarki oraz czosnek i chwilę wszystko razem smażymy. Następnie do pieczarek wlewamy śmietankę, solimy oraz pieprzymy do smaku, chwilkę gotujemy (około 5 minut). Następnie makaron łączymy z sosem i grzybami, przekładamy na talerze, wierzch posypujemy startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 07.05.2012 09:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak