Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ciasteczka z ciasta francuskiego

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego ciasta francuskiego 20 dag
mąki pszennej 4 dag
jajko 1
sól do smaku
ser salami 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ciasteczka z ciasta francuskiego

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić. Lekko podsypać mąką pszenną i rozwałkować na grubość około 6 mm. Każdy płat posmarować jajkiem roztrzepanym z odrobiną soli, a następnie posypać delikatnie chili pieprzem cayenne, papryką słodką mieloną i serem startym na drobnych oczkach tarki. Każdy płat złożyć na połowę i lekko docisnąć. Pokroić na paski o szerokości około 1 cm. Każdy pasek skręcić w spiralkę. Spiralki poprzecinać na połowę. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200°C na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.03.2016 22:04
fajna przekąska
ajres 03.10.2012 22:39
smczne
ajres 03.10.2012 22:39
smczne
Fiffi 04.03.2012 22:52
przepyszne
Ewelina38 26.08.2011 19:59
musi być przepyszne, osobiście uwielbiam ciasto francuskie
Sarenka 18.05.2011 20:07
Lubie!
Sarenka 18.05.2011 20:07
Lubie!
Ela15 10.05.2011 21:46
muszę spróbować
pawel6 25.04.2011 13:17
super!
Misiek1 10.04.2011 06:54
Takie ciasteczka byłyby dobre jako przekąska nawet do piwa!
Gosia40 09.04.2011 08:31
koniecznie muszę takie zrobić:)
aguus 08.04.2011 07:53
super pomysł!
Nina7 31.03.2011 08:42
Pyszniutkie:)
MAR3STA 26.03.2011 15:25
dla mnie bomba;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak