Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rożki z masą twarogową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego ciasta francuskiego 25 dag
cukru pudru 5 dag
mąki pszennej 5 dag
masła 4 dag
jajko 1
żółtko jajek 1
cukier kryształ do posypania
sok z cytryny do smaku
twaróg 20 (wiejski)

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rożki z masą twarogową

Płaty ciasta francuskiego rozmrozić. Lekko podsypać mąką pszenną i rozwałkować na grubość około 5 mm. Pokroić na średniej wielkości kwadraty.

W misce utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodać żółtko, twaróg oraz sok z cytryny. Utrzeć na gładką masę.

Każdy kwadrat ciasta francuskiego posmarować roztrzepanym jajkiem, ułożyć na nim po porcji masy twarogowej, złożyć na połowę i zlepić brzegi formułując rożek. Po wierzchu ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kryształkami cukru. Piec przez 10 minut w temperaturze 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 18.03.2012 21:30
smaczne
malaczarna23 13.03.2012 08:28
pyszniutkie
kasienka23 24.01.2012 14:05
pyszne
Małgorzata106 04.08.2011 18:02
pycha
Jolanta40 21.07.2011 21:38
ależ pyszności
Goya 06.07.2011 09:09
mniam
banditka 09.05.2011 21:08
apetyczne :)
pawel6 25.04.2011 13:16
pyszności
Gosia40 09.04.2011 08:31
w sam raz do popołudniowej kawy:)
bejciu24 08.04.2011 21:09
pyszne zapewne
aguus 08.04.2011 07:52
pyszności:)
Mysiunia 04.04.2011 19:41
apetyczne:) mam ochote na takie:)
Agnieszka_B 26.03.2011 13:15
I są pyszne, a co najważniejsze ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu:)
agnieszka137 26.03.2011 13:14
wyglądają wyśmienicie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak