Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa rumowa z żółtkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 1 szkl
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
rum 1/4 szkl
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa rumowa z żółtkami

Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo po 1 żółtku. Następnie powoli wlewać rum, aromat i do smaku sok z cytryny, dokładnie utrzeć. Masą przekładać torty i ciasteczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.11.2012 11:03
smaczna
Seba 06.09.2012 08:00
fajna
Motorek 19.07.2012 09:01
pycha
Wafelek2601 24.09.2011 13:24
fajny przepis na pyszną masę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak