Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z kartofli i mięsno-warzywnych dodatków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kartofle 1,5 kg
mięso gulaszowe z indyka 50 dag
boczek wędzony 30 dag
kiełbasa zwyczajna 35 dag
leczo z Hortexu 40 dag
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt.
sól, pieprz, papryka do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z kartofli i mięsno-warzywnych dodatków

Wysmarować blache oliwą, na spód wyłożyć surowe mięso z indyka, doprawić solą pieprzem i papryką, posypać pokrojona w kostkę cebulą, rozłożyć połowę kartofli pokrojonych w plastry, doprawić, ułożyć połowę pokrojonych w plastry pieczarek, na nich plasterki kiełbasy, plasterki pozostałych kartofli, doprawić, przykryć je mrożonką leczo z hortexu. Na mrożonce ułożyć pozostałe pokrojone i pieczarki, ostatnią warstwą mają być plasterki boczku. Piec w temp. 180 stopni 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.09.2011 23:55
mmm ale bym sobie coś takiego zjadła...
bejciu24 27.03.2011 08:19
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak