Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem

Polędwiczki z pieczarkami i tymiankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1-2 cebule czerwone

  • 200 g pieczarek

  • odrobina mąki

  • kawałek masła

  • łyżka octu balsamicznego

  • opcjonalnie 2 łyzki smietany

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • polędwiczki wieprzowe

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, oproszyc pieprzem i mąką. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła. Gdy sie ładnie zrumieni zdjac z patelni i odstawić, Na reszcie tłuszczu usmażyć czerwoną cebule drobno posiekaną i pieczarki pokrojone w talarki. Dodac spowrotem mięso, wlac szklanke bulionu, posiekany tymianek świeży lub łyżeczke suszonego (taka solidną), sol i pieprz do smaku. Dusić do zredukowania o polowe. Pod keonie duszenia łyzkę octu balsamicznego, zamieszac i jeszcze chwile pogotowac. Na koniec doprawic sos 2 łyzkami śmietany, co nie jest konieczne,mozna zostawic sos bez tego dodatku jest tez pyszny.. Podane z kluseczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

novita23

27.07.2011 08:42
pyszne

Kopiko1983

17.04.2011 21:30
mniam, mniam...

wedith1

30.12.2010 10:59
Pysznie wygląda! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat