Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko – kwaśne rydze, czyli złoto w słoikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 l
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 2/3 szklanki
sól 1 łyżka
cebula 5 dkg
marchewka 5 dkg
sok z cytryny 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
rydze 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko – kwaśne rydze, czyli złoto w słoikach

Rydze gotujemy przez 5 minut w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Z wody, octu, soli i cukru przygotowujemy zalewę – wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Do każdego słoika wkładamy po 1 liściu, plasterku cebuli i 3 plasterki marchewki. Napełniamy słoiki rydzami, zalewamy zalewą i pasteryzujemy przez 3 minuty od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.10.2012 18:27
skąd wziąć te rydze najgorszy kłopot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak