Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z octem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 80dag
marchewka 1
seler 1
por 1
cebula 1
masło 8dag
mąka 5dag
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z octem

Fasole opłukać i namoczyć w wystudzonej przegotowanej wodzie na kilka godz.Po namoczeniu gotować w tej samej wodzie ,dodajac pod koniec gotowania pokrojone w kostke ziemniaki i rozdrobione warzywa bez cebuli.Cebule pokroić w drobną kostkę i udusić na maśle po czym sparzadzic z tego jasną zasmażke i zagęścic nia zupe ,dodać ocet i sól do smaku ,zagotować ciagle mieszajac delikatnie ,po czym zdjac z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak