Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe fondue

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tabliczka gorzkiej czekolady
tabliczka mlecznej czekolady
1/3 szkl śmietanki kremówki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe fondue

Czekoladę połamać na kawałki. Do naczynia do fondue włożyć czekoladę, wlać śmietankę podgrzewać na małym ogniu (lub na parze), aż czekolada się stopi. Wymieszac. Przygotowac owoce. Umyc i pokroic na kawałki. Garnek do fonude umieścić na podgrzewaczu. Na szpikulce nadziewać owoce, pianki i moczyć w gorącej czekoladzie. Dzieciaki pochłoneły wszystko w ciągu doslownie 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.07.2012 11:42
na pewno świetnie smakuje
novita23 27.07.2011 08:41
mniaaam
Stenka 01.07.2011 13:31
Dziś dostałam w prezencie naczynie do robienia tego deseru, ten przepis wygląda apetycznie a pracy nie wiele
wedith1 09.02.2011 23:13
Mmmmm!
Ewa99 24.09.2010 12:15
brzmi bardzo smacznie:)
Małgorzata113 23.07.2010 07:29
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak