Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1/2 l
woda 1 l
cukier 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
marchewka 7 plasterków
Liść laurowy suszony Prymat 7 szt
grzyby leśne 3 świeże
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 21 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby czyścimy, płuczemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy.
W garnku zagotowujemy 1 l wody. Cebulę kroimy w plasterki, wrzucamy wraz z marchewką do wrzątku. Dodajemy ocet, cukier i sól. Doprowadzamy do wrzenia.
Na dno każdego słoiczka wkładamy po 1 liściu laurowym, 3 kulki ziela, plasterek marchewki oraz cebuli. W słoiku układamy luźno grzyby, zalewamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak