Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała konserwowa fasolka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
cukier 1/2 szklanki
sól 3 łyżki
ocet 10 % 1/4 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
fasola 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Biała konserwowa fasolka

Fasolkę płuczemy i wkładamy do słoików. Składniki zalewy mieszamy ze sobą, zalewamy fasolkę, zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak