Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik migdałowy z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie w puszce 1 puszka
ciasteczka migdałowe kruche 10 dkg
jajko 4 szt
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
likier migdałowy 1 łyżka
budyń waniliowy 1 szt
cukier gruby 1 łyżka
sól szczypta
tłuszcz do formy
ser biały 75 (twarogowy, mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik migdałowy z brzoskwiniami

Brzoskwinie odcedzamy z zalewy i kroimy na kawałki z dwie połówki zostawiamy do dekoracji.,ciastka kruszymy a jajka ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli.W czasie ucierania masy jajecznej dodajemy porcjami mielony twaróg, a następnie dodajemy proszek budyniowy,połowę pokruszonych ciastek oraz likier i pokrojone brzoskwinie.Wszystko dokładnie mieszamy.Formę smarujemy tłuszczem i napełniamy masą serową, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i pieczemy 55 min,wyciągamy z formy i dekorujemy odłożonymi brzoskwiniami,posypujemy resztą ciastek i grubym cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 08.09.2012 09:39
pyszny sernik
Krystyna32 21.09.2011 16:08
extra
halinka1011 26.03.2011 10:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak