Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1 kg
ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
cukier 1 łyżeczka
cebula 15 dkg
olej słonecznikowy 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt
Mieszanka: 1/2 szklanki
olej rzepakowy 1/2 ("canoli")
olej z czerwonej palmy 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w pieprzu

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Przygotowujemy zalewę: gotujemy wodę z octem, cukrem, zielem i liściem przez 2 minuty. Zimną zalewą zalewamy ułożone w słoiku śledzie i odstawiamy do lodówki na 7 dni. Po tym czasie osączamy śledzie. Cebule kroimy w cienkie plasterki. Ponownie układamy ryby w słoiku przesypując grubo zmielonym pieprzem i cebulą. Zalewamy mieszanką olei i odstawiamy na kolejne 7 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.07.2012 12:41
super smaczne
pigila
pigila 28.11.2011 23:57
super
Yvonne 26.03.2011 10:35
uwielbiam śledzie, więc wymyślam nowe ich wersje :)
Henryka2 26.03.2011 00:30
Ciekawy sposób na śledzia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak